Montmalús, Andorra - Agost'10

Fa ja un parell d'anys que varem repetir la grata experiència de pasar un parell de dies al refugi del llac de Montmalús.

Varem deixar els cotxes al parking de Grau Roig (2.130m), agafem tot l'equipatge embutit a les motxilles, la crema solar..., l'aigua, i les energies necessàries per començar a caminar.
Llac Primer dels Pessons
Iniciem la ruta per al camí rodat cap al Estany Primer dels Pessons (2.307m), una forta i curta pujada que ens fa, gairebé, parar obligatoriament per agafar aire al llac i disfrutar del paissatge, i allí el primer bany dels gossos. 

Boragem el llac per la seva esquerra i seguirem el GR-7, en pujada direcció al segon llac, una pujada en ziga-zaga   de gran pedres molt ben col·locades per la sàbia naturalesa, una mica de gespa lliscant i algun que altre punt de fang, però sense cap mena de dificultat per assolir el punt final d'aques tram.

Arribats el segon llac, deixem enrrera les marevelloses vistes del Llac dels Pessons, per obrirnos al Circ dels Colells, Pic de Montmalús i Coll de Montmalús, on aquest serà el nostre pròxim objectiu. Ens detenim una estona a observar el cartell informatiu i la tumba (si, tumba) d'un excursionista que va decidir ser enterrat en aquell preciós lloc.
Cartell informatiu al segon llac
Amb les forces renovades, reprenem la caminada direcció al Coll, seguim el GR-7, en que el sender és molt ben marcat fins arribar a la llengua del Coll, on les pedres sueltes ens fan rumiar cap a on seguir (cal dir que en l'intent de l'any anterior varem pujar per tot l'empinat i sueltes pedres de la llengua, la nostre guia ens va fer passar alguns moments de ... incertesa, deixem-ho així), aquesta vegada però, aconseguim veure les marques del GR i seguim sense dificultats cap al Coll, això si, amb una petit parada just avanç de la llengua per beure i mejar alguna cosa.
Pic de Montmalús a mig camí del segon llac
Arribats al Coll, alguns "valents" varem pujar fins a d'alt del Pic de Montmalús, en un tres i no res varem estar-hi, grimpant una miqueta (res de l'altre món) i ja teniem un altre pic a la butxaca (2.782m). Unes vistes fantàstiques de tota les rodalies i amb punt de destí el llac i refugi de Montmalús.
Vistes des del Coll a Grau Roig i 1r Llac dels Pessons
Vistes des del Coll al Llac de Montmalús
Pic de Montmalús 2.782m
Retornem al coll per ajuntar-nos amb els nostres amics de nou i comencem el descens cap al Refugi, un descens en ziga-zaga on les puntetes dels dits del peu patiran de valent. Per el camí ens trobem grupets de cavalls amb els seus poltres, cosa que ens fa lligar i controlar els gossos, ja que la seva xafarderia no ens fasi endur algun ensurt. Acabada la baixada, arribem a un planer verd i fresc que sn porta al Refugi (2.460m).
Agafem lloc al refugi, ja que un grup d'adolescents ens trepitjaven els talons i avanç de descansar del tot, anem a buscar troncs i branques per fer el foc de la nit i per escalfar-nos i fer el sopar. 

Llac i Refugi Montmalús
Refugi i hora de descansar

Un parell de dies marevellosos amb desconexió total (i mai millor dit) a un paratge d'ensomni i una companyia maravellosa. Unes vacances com calen amb bany d'aigua freda inclòs que et fa renèixer de cop.

Mentres uns feiem feina, d'altres descansaven de valent
El nostre sopar
Dia següent sortint del refugi

Dia de tornada per el mateix camí i les dificultats inverses a les trobades a l'anada.

Us deixo l'enllaç de la ruta:



1 comentario:

  1. Un lloc màgic que recompensa l'"esforç" de la pujada.
    Haurem de repetir-ho algun dia :)
    muaks

    ResponderEliminar