Mura, Coves de Mura, Puig Andreu, Puig de la Balma - Agost'12

Una altre diumenge amb la motxilla a l'esquena i a fer quilòmetres !! Aquest cop per això ens vem pendre les coses en calma, aprofitant que teniem la ruta a un pas de casa nostre, vem gaudir d'una matinada per fer "activitats productives" i a mig-matí vem agafar els trastos, menjar i els canins i cap a Mura, on ens esperava una amiga nostre.
Poble de Mura
Mura és un petit i preciós poblet situat ben al límit del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. El nostre punt de trobada i de partida de la ruta va ser el Centre d'Informació de Mura, que venint des del Pont de Vilomara està just a l'entrada del poble. Entrem a preguntar per l'entrada a les coves i ens informen que per visitar-les sortia un guía des d'allà cada dissabte, diumenge i festiu (fins i tot a l'estiu podia ser entre setmana) a les 11h del matí i feia una ruta circular per els voltants i interior de les coves per un econòmic preu de 3 € ... llàstima, eren les 11:30h..., ens va aiguar una mica la sortida ja que haviem llegit (fins i tot a la pàgina web oficial) que si demanaves les claus de les coves podies entrar sense cap problema. Però com no ens ofeguem amb un got d'aigua...

Tots i tot apunt iniciem la ruta estudiada des del Centre d'Informació de Mura (432 m), creuem el rierol que ens trobem darrera l'edifici i seguimt el rierol a la dreta per un senderó fin a la zona de barbacoes habilitada que queda a l'altre banda del rierol, fem el xafarder pero veiem que per allà no tenim de seguir ( a no ser que vulguessim anar directament al Puig de la Balma), així que tornem enrrera fent un petit "rodeo" fins topar-nos amb una parella que s'havia perdut per el mateix lloc, cal dir que les indicacions fetes per la dona del Centre d'Informació no eren molt clares, ja que pel que vem veure tothom es perdia a l'inci de la ruta fins a trobar els pals senyalitzats amb fites vermelles, en definitiva, tan senzill com en el creuament de la riera girar a l'esquerra enlloc de la dreta i de seguida trobarem les fites.
Fites a seguir
Un cop trobada la primera fita de color vermell només cal anar seguint el senderó que transcorre paral·lelament al Torrent del Reixar, i a la nostre esquerra les voluminoses roques congolomerades. Arribarem a un punt del sender, en mig d'un frondós bosc, on girarem a l'esquerra on ja indica les coves i en un tres i no res ens topem amb la seva porta, ja hem arribat a les Coves de Mura (687 m). Admirem la porta de ferro forjat, ja que poca cosa podem fer més, descansem i bebem una mica i emprenem el camí per on hem vingut.
Sender a les coves
Entrada Coves de Mura
En el trencall on ens marcava la última fita, girem a la nostre esquerra sender amunt, on en un tres i no res canviarem del paissatge frondós i verd per un de rocos i sec, com el del principi del itinerari, passarem per el  Collet del Reixac seguint pel Pla del Estrepar on trobarem unes maravelloses vistes del Montcau i de Montserrat, pujarem al Turó dels Ducs (818m), en que en el seu punt més alt trobarem un senderó a mà dreta on descendrem direcció al Puig Bo.
Vistes del Montcau
Vistes des del Turó dels Ducs
Vistes de Montserrat
Un magnific paissatge rocós que ens acompanya durant tot el camí i es veu accentuat en aquest tram, alternant-se amb entrades a boscos secs i trobar-nos amb el Puig Andreu de cara. Per a l'ascenció d'aquest el borajarem fins al seu sector sud i començarem la pujada fins arribar a un altiplà on hi trobarem un incís d'antigues construccions en pedra seca. A partir d'aquí l'ascenció serà una mica més dificultosa en el seu tram final, en que si no tenim una xispa i mica d'habilitat tan per pujar com per baixar resultarà una mica complicat, però amb quatre gripades ja tenim el cim del Puig Andreu (753) assolit.
Puig Andreu
Indicis de pedra seca al Puig Andreu
Ascenció final al Puig Andreu
Cim Puig Andreu

Panoràmica desdel Puig Andreu amb el Montcau i Montserrat
Descendim per el mateix camí fins al seu inici i en aquest cas continuarem cap a la nostre dreta, on ja veurem un camí sender a seguir entremig del bosc, seguim el caminet fins a topar-nos amb un camí rodat de terra i continuem rectes. Seguim el camí i al cap de poc ens trobem amb un recordatori de pedra al terra i just després un trencall indicat amb senyals, agafarem el camí de la nostre dreta, en baixada i amb indicació al Puig de la Balma, seguim el camí que transcorre paral·lelament a un torrent, en el transcurs del camí ens topem amb un cèrvol que s'envà corrent només en veure els gossos però molt gratificant de veure encara que ha estat tant sols uns segons.
Memorial just avanç del trencall
Amb quatre passes arribem al Puig de la Balma (559 m), on a part d'admirar la construcció de la masia a dins la Balma, la mastresa ens ofereix entrar al museu i a dinar al restaurant, però com anem amb una mica de pressa amablament li diem que un altre dia. Continuem el camí per sota la balma on ens queda la construcció just sobre nostre, i fins que no fem una curva a l'esquerra no parem de mirar el lloc, curiós més no poder.
Puig de la Balma
Puig de la Balma
Continuem el camí en que en res trobem una fita senyalitzant Mura, només ens queda el curt camí de tornada  que resulta tant senzill com anar seguint les bones inidicacions que ens marquen les fites, fins a tornar a la zona habilitada per barbacoes i continuar pel sender que haviem fet desde un bon principi de la ruta.

Arribem al Centre d'Informació i anem a donar un tomb pel preciós i coquetó poblet, aprofitem per recuperar forces i dinar en un bar al centre de la vila, davant la fantàstica esglèsia. Amb l'estòmac ple i les cames cansades, retornem als cotxes i rumb cap a casa !

Una ruta senzilla, agradable i amb vistes i llocs peculiars i magnífiques, tot i que al mig de l'estiu un pèl calurosa per les faltes de sombra, a l'hivern segur que és una molt bona alternativa per quan "no" es poden pujar les grans muntanyes !!

Us deixo l'enllaç del track i la ruta:



No hay comentarios:

Publicar un comentario