Andorra - Port de Siguer

Powered by Wikiloc

Un hivern ple de neu! No podien faltar les sortides amb raquetes de neu per la nostre estimada Andorra 😊

Estudiant la viabilitat de diferents indrets Andorrans i valorant l'estat de la neu i els seus gruixos ens decantem per realitzar una ruta de dificultat mitjana (per la neu), sense neu seria un passeig exceptuant el desnivell, amb punt d'inici al parking del Parc Natural de la Vall de Sorteny i com a destí primari el Port de Siguer i, si es possible i depen de les condicions que ens trobem a d'alt, el pic del Port Vell.

En el parking de Sorteny ens dirigim cap al lateral oposat on va la majoria (o casi tota) la gent, al costat del contenidors..., trobarem un pal indicatiu que ja ens mara el Port de Siguer.


Passem la primera zona boscosa seguint el traçat del rierol que baixa en força fins arribar-nos a la Vall de Rialb, creuarem el pont i a partir d'aquí les marques no es veuen enlloc, així que anem fent camí sobre la neu i procurant no trepitjar per sobre el traçat de la riera amb el perill d'esfondrament que comportaria.
En el nostre cas anem per la vessant oest, on en alguns punts ens resultarà complicat seguir i busquem el traçat que ens resulti més fàcil. 

Poc després de pasar un punt conflictiu de desnivell i gruix bastant considerable de neu molt tova, divisem el refugi de Rialb i el seu pontet. L'admirem de lluny i el passem de llarg seguint per la vessant oest.

Uns quants metres més endavant continuarem la travessa pel Pas de Monjo, punt on anirem una mica de canto fins arribar a la cabanya soterrada del Banyell, on hi farem un petit pit-stop i comprovar que els peus i tormells continuen al seu lloc.
Continuem sense deixar el traçat del riu fins trobar-nos un paredó de neu, el salvem per on el traçat ens sembli més fàcil i ens arribem fins a la següent cabanya soterrada. Unes magnifiques panoramiques de la Font Blanca i el Pic d'Arial, mirem cap a l'esquerra i veiem el pujadot que ens espera,  a partir d'aquí cap amunt i que el ritmo no pare!


Anem fent petites paradetes per agafar aire ja que fins que no ascendim una mica més no trobem una neu compacte que agraïm enormament, i la pujada ens resulta menys complicada que no el Pas del Monjo tot i el desnivell. En "breu" divisem el Port de Siguer i un petit somriure defineix la nostre cara: wwiiii !
Uns quants metres més i ja el tenim aquí: el Port de Siguer ! A 2.396 m fent frontera entre Andorra i França amb unes vistes fantàstiques al amagat Estany Blau i als Pics de la Savina, el Pas de Gos i, com no,  el Pic de Thoumasset. Fem quatre fotos contades perquè en pocs segons al arribar un bon nùvol s'ens comença a col·locar a sobre, sumada a una forta ventolera congelada, així que ens posem un paravent i avanç d'acabar congelats, preferim tirar cap endarrera i deixar el Pic del Port Vell per una altre ocasió que el temps sigui més òptim.




Toca fer baixada bastant a trote fins a la cabanya del Banyell per allunyar-nos del nuvarrón i disfrutar el solet, ja que quan desapareix canvia totalment al temperatura. Un petit parón per col·locar-nos el ropaje a lloc i treure'ns alguna capa, el Jan amb una mica de cara d'indignació jeje

Ara només ens queda anar desfent camí per el traçat que nosaltres mateixos hem marcat, donat que en tot el recorregut hem tingut d'anar obrint camí amb el gust que dóna trepijar neu que ningú ha passat avanç jeje Just en el primer pontet ens trobem alguns ninots de neu fets per, ben segur, alguns nens que s'ho han passat bomba i només ens queda acabar de pasar la zona boscosa al costat del riu.

Una magnifica ruta i gens transitada, com he dit al principi, tothom va cap a la pista xafada de la vall de Sorteny, i aquesta vall té la facilitat d'accés i un gran número de possibilitats de continuar camí a partir del Refugi. Ja l'habiem pogut gaudir alguna vegada a l'estiu en plan dominguero i faltava la ruta hivernal. Esperem que pel pròxim any puguem assolir algun pic proper amb les raquetes. 
L'únic requisit per fer aquesta ruta és que us encanti anar amb raquetes, perquè sino quedareu ben asgotats d'ells, tot i que els km's no ho semblin.

Salut, km's i muntanya!

No hay comentarios:

Publicar un comentario